COACH VOOR (ZELFORGANISERENDE) TEAMS

 

Teamwork. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar in werkelijkheid gaat het niet altijd even gemakkelijk. En dat is ook niet zo vreemd. Want je bent niet meteen een team omdat je op dezelfde woning, huiskamer of afdeling werkt. Een team word je.

“Je bent een team als je samen werkt aan een gemeenschappelijk doel, met een duidelijke rolverdeling, heldere communicatie, procedures en afspraken, met onderling vertrouwen, respect en waardering.”

Teamontwikkeling

Waar staan wij voor? Waar sta ik voor als onderdeel van het team? Is er diversiteit aan karakters aanwezig binnen een team? Zijn alle talenten van een team bekend en worden ze goed benut? Zijn we als team vooral naar binnen gericht of zijn we al in staat ook naar de buitenwereld te kijken? Zijn we in staat met elkaar te communiceren en te reflecteren? Wanneer de communicatie onderling niet lekker verloopt, wordt samenwerken al een stuk lastiger. Laat staan wanneer je als team een grote verandering moet ondergaan. Niet iedereen is klaar voor de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken. Ook de onderlinge communicatie komt dan flink onder druk te staan. Je maakt een keuze om te groeien als team door: te communiceren, reflecteren, (mogen) leren van je fouten.

Zoek je een teamcoach?

Staat jouw team voor een ingrijpende verandering? En wil je dit samen in goede banen leiden? Of zit je al middenin een verandering en zijn er onderlinge uitdagingen die je graag met elkaar op wilt lossen? Neem dan contact met me op.