COACH VOOR (ZELFORGANISERENDE) TEAMS

 

Teamwerk. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar in werkelijkheid gaat het niet altijd even gemakkelijk. En dat is ook niet zo vreemd. Want je bent niet meteen een team omdat je in een dezelfde organisatie werkt van op dezelfde afdeling, etage, woning, huiskamer of werkt. Een team word je.

"Je bent een team als je samen werkt aan een gemeenschappelijk doel, met een duidelijke rolverdeling, heldere communicatie, procedures en afspraken, met onderling vertrouwen, respect en waardering."

Samenwerken onder de druk van een verandering

Wanneer de communicatie onderling niet lekker verloopt, wordt samenwerken al een stuk lastiger. Laat staan ​​wanneer je als team een ​​grote verandering moet ondergaan. Niet iedereen is klaar voor om de nieuwe verantwoordheden die hierbij komen kijken te dragen. Met als gevolg dat de onderlinge communicatie flink onder druk komt te staan. Wil je als team blijven groeien, dan is het belangrijk om ruimte te bieden aan: communicatie, reflectie en het (mogen) leren van je fouten.

Teamontwikkeling begint bij ieders eigen talenten

Iedereen heeft binnen het team zijn of haar eigen talenten. Als deze talenten helder zijn, kunnen ze effectief ingezet worden om een ​​bijdrage te leveren aan de teamdoelstellingen. Daarom help ik alle individuen in het team om te leren focussen op hun talenten. Zodat iedereen zich op zijn of haar plek voelt in het team, weet wat er van hem of haar verwacht wordt en welke sterke punten kunnen worden.

Tijdens dit coachingstraject focussen we ons op vragen als:

Zoek je een teamcoach?

Staat jouw team voor een mooie uitdaging of een ingrijpende verandering? En wil je dit samen in goede banen leiden? Of zit je al middenin een verandering en zijn er interne die je graag met elkaar op wilt lossen? Neem dan contact met me op.

Ik help jou en het team te ontdekken waar de talenten liggen en hoe je deze inzet. Zodat er weer samengewerkt wordt aan het hogere doel; bijvoorbeeld het geven van vorm en inhoud aan de visie en missie van jullie organisatie.

Ervaringsdeskundige

Zelf ben ik 25 jaar werkzaam in de gezondheidszorg en heb ik verschillende rollen gehad, van ziekenverzorgende tot locatiemanager. Ik weet hoe het is op de werkvloer, maar begrijp ook de motivatie van het management. Met deze ervaring kan ik jou helpen om de omslag te maken, die van een hulpverlener nieuwe stijl wordt verwacht.

 

“Willemien heeft een groot inlevingsvermogen en staat nog met één been in de zorgpraktijk. Daardoor kan ze zich goed in mij verplaatsen en kan ze me een spiegel voorhouden wanneer dat nodig is.” vertelt een verzorgende van IJsselheem.