COACHING VOOR OPTIMALE ZELFORGANISATIE

 

De zelforganisatie. Als medewerker in de zorg weet je er alles van. Want deze nieuwe manier van werken heeft een grote impact op jouw dagelijks werk. Als verzorgende ben je nu niet meer alleen verzorger voor de bewoner, maar ook:


Is een goede verzorgende zijn dan niet meer goed genoeg?

Deze nieuwe rol kan best pittig zijn. Want er komt opeens veel meer op je af. Je moet uit je comfort zone stappen. Maar wat als dat nou niet in je aard ligt? Wat als je een geweldige verzorgende bent, maar dat opeens niet meer genoeg lijkt te zijn? Dan kan deze functietransitie ontzettend confronterend zijn.

Focus op jouw talent

Ik help je ontdekken waar jouw talenten liggen en hoe je deze inzet in een zelforganiserend team. We focussen op vragen als: wat wil ík eigenlijk? Wat wordt er van mij verwacht? Hoe leer ik de vragen te stellen die ik wil? Wat durf ik en wat niet? Samen zorgen we ervoor dat jij je weer op je plek voelt in je team. Dat je precies weet wat er van je verwacht wordt en welke sterke punten je kunt inzetten om de bewoner te voorzien van écht goede zorg.

Ervaringsdeskundige

Zelf ben ik 25 jaar werkzaam in de zorg en heb ik verschillende rollen gehad, van ziekenverzorgende tot locatiemanager. Ik weet hoe het is op de werkvloer, maar begrijp ook de motivatie van het management. Met deze ervaring kan ik jou helpen om de benodigde omslag te maken, die van een hulpverlener nieuwe stijl wordt verwacht. “Willemien heeft een groot inlevingsvermogen en staat nog met één been in de zorgpraktijk. Daardoor kan ze zich goed in mij verplaatsen en kan ze me een spiegel voorhouden wanneer dat nodig is”, vertelt een verzorgende van IJsselheem.