MIJN WERKWIJZE

 

De ene dag maak je iets mee op school, op het werk of thuis, waar je graag over wilt praten. De andere dag gaat het wat minder soepel en kom je moeilijk tot de kern. Deze momenten zijn heel menselijk en komen vaak voor in een coachingstraject.

Coachen op maat

Je behoefte verschilt vaak per gesprek. Daarom pas ik mijn sessies hierop aan en nemen we alle ruimte om inzicht te krijgen in deze processen. Deze manier van coachen heet eclectisch coachen, maar je kunt het ook ‘coachen op maat’ noemen. Ik kijk per sessie wat jij op dat moment nodig hebt en kies werkvormen die daarbij passen. Ben je de stoel in mijn coachingsruimte even zat? Dan bieden de Poppenbeld, de Wijthmenerplas of het Erfgenamenbos prima alternatieven om ons gesprek voort te zetten.

Snel stappen maken

Wil jij snel stappen maken in jouw coachingstraject? Dat kan. In één dagdeel, waarin we samen vanuit verschillende invalshoeken naar je vraag kijken, doe je veel nieuwe inzichten op. Waarmee je gericht aan de slag kunt in je werk- of privésituatie. Tijdens deze uitgebreide sessie, nemen we een aangename pauze en genieten we van een goed verzorgde lunch bij of van Café Restaurant Zalen de Mol. Ben jij benieuwd hoe je snel je doel behaalt? Neem dan contact met me op via de contactpagina.

Jouw coachvraag staat altijd centraal

Zijn mijn sessies dan helemaal ongestructureerd? Nee hoor. Voor jouw voortgang is het belangrijk dat we jouw coachvraag scherp in de gaten houden. Die pakken we er ieder gesprek bij. Het is helemaal niet erg als je een keer over iets wilt praten dat op het eerste oog niet lijkt te passen bij jouw coachvraag. Vaak zul je zien dat ook deze uitdaging of ervaring past binnen jouw doelen. Deze (nieuwe) verkregen inzichten dragen bij aan het behalen van je gestelde doel.

Mijn werkwijze in 7 stappen
1 We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin onderzoeken we samen wat jouw doelen zijn en of ik je daarbij kan helpen.
2 Als we besluiten om aan de slag te gaan, beginnen we met het opstellen van jouw coachvraag. Deze vraag is de leidraad voor de gesprekken. Ik stuur je vanuit de Coaching Monitor een eerste vragenlijst.
3 Hoeveel gesprekken je precies nodig hebt om jouw coachvraag te beantwoorden verschilt per persoon. Daarom geef ik niet direct tijdens het kennismakingsgesprek een indicatie van het aantal sessies. In plaats daarvan plannen we drie gesprekken in. We evalueren na elk gesprek.
4 Na deze drie gesprekken hebben we een helder beeld van jouw situatie en kunnen we samen bepalen hoeveel sessies je nodig hebt om jouw doel te behalen. Ik stuur je vanuit de Coaching Monitor een tussenevaluatie vragenlijst.
5 Ik geef je praktische oefeningen om thuis, op het werk of op school, mee aan de slag te gaan.
6 Als je het gevoel hebt dat je jouw coachdoel behaald hebt, en de handvatten hebt om ook in de toekomst vergelijkbare uitdagingen het hoofd te bieden, dan nemen we afscheid.
7 Ik stuur je na zes maanden een laatste evaluatievragenlijst om de duurzaamheid van ons coachtraject te onderzoeken. Afhankelijk van de behoefte van jou hebben we over inhoud van de evaluatie face-to-face of telefonisch contact.
Afspraken kunnen ook ’s avonds of in het weekend

Kun je in verband met jouw afspraken of werktijden niet overdags langskomen? Geen probleem! Het is ook mogelijk om ’s avonds of in het weekend een afspraak te maken. Bel of mail me om dit samen af te stemmen.

Investering

Na ons kennismakingsgesprek, maak ik graag een passende offerte voor je. Die jou een helder overzicht in de investering in jezelf biedt.